Århus Universitetshospital

Forskningsklinikken for Funktionelle lidelser og psykosomatik

"Vi er meget glade for samarbejdet med ACT!, som vi har haft samarbejde med i flere år.
Vi har kørt mange kurser af denne art. Samarbejdet med skuespillerne har hver gang været det, der opnåede bedst og maksimal evaluering. Og det på trods af, at alle andre elementer i kurset også har fået god evaluering."

ACT! skaffer ekstra skuespiller fra dag til dag

"Denne gang måtte jeg ringe dagen inden og bede ACT! skaffe en tredje skuespiller udover de 2, vi havde bestilt, pga. en misforstået aftale. Og det lykkedes! Flot arbejde!"

Skuespillerne giver realistisk modspil

"Kursisterne var som sædvanlig meget glade for skuespillerne. De føler, at de får realistisk modspil fra dem. Og de er glade for, at de ikke kender dem i forvejen og derfor bliver fri for at tage hensyn til dem. I modsætning til, når de sidder over for en kollega.
Udbyttet er, at kursisterne får prøvet at disponere en god samtale, øvet gode formuleringer og en god interviewteknik, som gør, at patienterne føler sig forstået, tager del i ansvaret for behandlingen og accepterer det fulde ansvar for deres liv.
Underviserne er meget glade for skuespillerne, som er realistiske patienter og samtidig fulde af sjov."

Skuespillerne deltager i supervision og videooptagelser

"I supervisionerne får vi mulighed for at afprøve andre formuleringer eller samtaleteknikker, som er foreslået af de øvrige gruppedeltagere med skuespillerne.

Ca. 20% af de praktiserende læger i Jylland og på Fyn har nu deltaget på disse kurser og har som følge deraf fået en bedre hverdag og mere tilfredse patienter. Uden skuespillerne ville vi nok ikke holde denne form for kursus."

 

Emma Rehfeld
Overlæge, Speciallæge i Psykiatri
Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser og Psykosomatik