Siemens Wind Power

 

Arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter, ledere og HR-konsulenter fra Siemens Wind Power tilbragte en halv dag med ACT!, hvor psykisk arbejdsmiljø blev sat på dagsordenen med en forumteaterproces.
På dagen deltog ca. 70-80 ansatte i lager/produktion.

ACT!s skuespillere fremførte et par fiktive scener fra en arbejdsplads med en rå tone blandt de ansatte, som blandt andet påvirkede sygefraværet.
Derefter blev scenerne bearbejdet af deltagerne, der fik lejlighed til at diskutere, god kommunikation, dilemmaer, ansvarsområder og hvordan man kan præge en arbejdskultur i positiv retning.

"Inden dagen var vi lidt nervøse, da vi aldrig har prøvet at arbejde med teater som dialogform før. Som dagen skred frem fik vi meget positiv kritik fra deltagerne.
Der var deltagere, vi ikke havde forventet ville sige noget, som dog kom på banen med deres meninger og holdninger.
Formen (forumteater) gik meget mere "ind" end 10 foredrag ville have gjort.

Dagen gjorde, at vi fik opstartet en dialog og snak omkring psykisk arbejdsmiljø. Inden dagen havde vi udarbejdet et oplæg til en handlingsplan, som vi rettede til efter forumteaterprocessen.
Vi arbejder nu fremadrettet på at skabe en kultur, hvor det bliver legalt at snakke om psykisk arbejdsmiljø og andre bløde områder.

Vi ser muligheder i også at bruge teaterformen til at italesætte udfordringer omkring eks. LEAN og produktionsstyring."

Kristian Støjberg
Arbejdsmiljørepræsentant
Siemens Wind Power