Vejen Kommune

 

Vejen Kommunes afdeling for Forebyggelse og Sundhedsfremme lavede et forløb for kommunens dagtilbuds sundhedsaktører. I alt 75 pædagoger og dagplejere deltog.

Som en del af forløbet bidrog ACT! med en kursusdag, der blev afholdt i alt tre gange.
På kurset deltog sundhedsaktørerne aktivt i et kursusprogram omkring sundhedsaktørernes udfordringer i forhold til deres rolle som inspirator på sundhedsfremmende indsatser i dagtilbud og legestuer.

Programmet fra ACT! indeholdt både rollespilforumspil og interaktiv proces. 

"Det har været et fint og nemt samarbejde. Konsulenten fra ACT! fik ret hurtigt øje på vores værdier og tanker i projektet.

Vi har haft nogle glade og meget tilfredse kursister, der alle har følt at de fik noget med hjem som de kan arbejde videre med i forhold til sundhedsaktørrollen.
Flere af sundhedsaktørerne har efterfølgende på mail og via telefon givet positiv udtryk for at kursusdagene har været givtige.

Rollespillene var uden tvivl den mest grænseoverskridende udfordring, men også det, der rykkede mest i forhold til udviklingen af sundhedsaktørrollen. Det gav dem meget, at de kunne spole tilbage i scenerne og se situationen fra en ny vinkel."

Pia Due
Sundhedskonsulent
Vejen Kommune, Forebyggelse og Sundhedsfremme