Statens Center for Kompetenceudvikling

 

I forbindelse med åbningskonferencen ved SCK’s kompetencekavalkade 2011-13 leverede ACT! illustrationsspil omkring relationer og kommunikation. Konferencen fandt sted på Aarhus Maskinmesterskole og ca. 70 deltagere fra statslige arbejdspladser deltog.

Afsættet var et konkret projekt på Aarhus Maskinmesterskole omkring relationer, kommunikation og samarbejde. Spillene blev til i samarbejde med SCK og Aarhus Maskinmesterskole og tog udgangspunkt i temaer omkring ledelse og uddelegering, svære samtaler samt udvikling af gruppeudviklingssamtaler.

I spillene optrådte både skuespillere fra ACT! og repræsentanter fra Aarhus Maskinmesterskole, og processen omkring spillene blev faciliteret af SCK.

”Det var et helt fantastisk samarbejde med ACT!. Det gjaldt lige fra første kontakt til de konkrete forberedelsesdrøftelser, generalprøven, selve spilafviklingen og den efterfølgende kontakt.
Konsulenten fra ACT! var hurtig til at fange pointerne i problemstillingerne og skrev et fint manus, som i samarbejde med Aarhus Maskinmesterskole, skuespillerne og SCK blev rettet til ved generalprøven.
Jeg vil også give stor ros til skuespillerne både for deres kunstneriske optræden og deres samarbejde både ved generalprøven og selve spillet.

Jeg vil især fremhæve, at vi i fællesskab fik ejerskab til produktet.
Det er tillige vores indtryk ud fra de mundtlige tilbagemeldinger, at det gav stort udbytte til refleksion og viderebearbejdning på egen arbejdsplads efterfølgende.”

Jens Henning Ravnsmed
Chefkonsulent
Statens Center for Kompetenceudvikling

 


ACT! har ad to omgange afviklet en proces med fokus på social kapital i Statens Center for Kompetenceudviklings regi.

I processen blev der brugt forumteater dels til at billedliggøre nogle af de problemstillinger, der er omkring social kapital og dels som et redskab de statslige arbejdspladser selv kan anvende i deres eget arbejde omkring social kapital.

"Vi har fået rigtig fine evalueringer og deltagerne har syntes godt om visualiseringen og den meget direkte involvering som teateret giver muligheder for.

Udfordringen har været, at det ikke var én arbejdsplads vi arbejdede med, men på et overordnede niveau. Jeg synes nu det fungerede rigtigt fint."

Kirsten Lotze
Seniorrådgiver
Statens Center for Kompetenceudvikling