Levende konference

10. april 2013

 

Punktopstillinger, nøgleord og grafiske figurer kan være en god måde at formidle strategier, teorier og centrale fokuspunkter.
Men det kan i længden gå hen og blive lidt ensformigt... og værst er det, hvis den enkelte deltager kommer til at føle sig distanceret fra indholdet i det ellers relevante oplæg.

Så hvordan gør man en konference til en levende proces i stedet for en ubrudt række af Powerpoint præsentationer?

Hvordan får man deltagernes følelser aktiveret og får dem til at føle, at det er netop DEM det drejer sig om?

 

Kreative metoder

Når vi bruger professionelle skuespillere til at illustrere værdier, strategier, konflikter, kommunikation osv., så er det ikke ord på en skærm. Det er rigtige mennesker, gestik, kropssprog og følelser i en virkelighedstro situation.

Det mellemmenneskelige nærvær, vi finder i teatret, overføres direkte til deltagernes egen erfaringsverden.
Emnet bliver konkret, vedkommende og meget virkeligt. For det er rigtige, virkelige mennesker, der spiller en virkelighedstro scene.

Hvad er illustrationsspil?

 

Statens Center for Kompetenceudvikling

I forbindelse med åbningskonferencen ved Statens Center for Kompetenceudviklings kompetencekavalkade 2011-13 leverede ACT! illustrationsspil omkring relationer og kommunikation.

Afsættet var et konkret projekt omkring relationer, kommunikation og samarbejde. Spillene tog udgangspunkt i temaer omkring ledelse og uddelegering, svære samtaler samt udvikling af gruppeudviklingssamtaler.

 

"Stort udbytte"
"Jeg vil især fremhæve, at vi i fællesskab fik ejerskab til produktet.
Det er tillige vores indtryk ud fra de mundtlige tilbagemeldinger, at det gav stort udbytte til refleksion og viderebearbejdning på egen arbejdsplads efterfølgende,"
siger chefkonsulent Jens Henning Ravnsmed om udbyttet af at bruge ACT! som et aktivt indslag på konferencen.

 


Ring til ACT! på 87 41 69 64 eller skriv til os på info@a-ct.dk, hvis du vil høre mere om, hvordan I gør konferencen til en aktiv, levende og vedkommende dag.