Stress og arbejdsmiljøgruppen

4. oktober 2016

 

ACT! får ofte en opgave, om psykisk arbejdsmiljø, hvor eksempelvis 200 arbejdsmiljø grupper gerne vil inspireres på en temadag omkring stress og konflikthåndtering.
Thisted kommune skal som så mange andre gennemføre en APV og ønsker på den baggrund at tage fat i emnet Stress. Men de ønsker også at det ikke bare skal være en dag, hvor deltagerne får en masse vidensoplæg, men at de engageres og får vendt de mange facetter af emnet.

Entre’….ACT!

Vi skriver i samarbejde med kunden en række dilemmaspil, der viser præcist de situationer, der opleves ude på arbejdspladsen. Hvad enten det er en situation med begyndende stress (en medarbejder der viser tegn på stress)…eller akut (en medarbejder eller leder, for den sags skyld, der er gået ned med stress)….eller efterværn (en medarbejder der skal sluses tilbage på arbejdspladsen)…

Interviews og manus
For at kunne sikre virkelighedens genskind…interviewer vi i ACT! en række folk fra de forskellige arbejdspladser i kommunen– skriver et manus udfra hvad vi har fået af indtryk – dog tilpas neutralt, så ingen er udstillet men alle kan genkende emnerne – hvorefter vi retter det hele til i samarbejde med kunden.

Generalprøve
Skuespillerne øver spillene på forhånd og kunden inviteres til en sidste generalprøve, hvor vi retter nuancerne til…. Indtil vi kommer til….

Afviklingsdagen
Deltagerne griner og læner sig tilbage og observere og reflektere over hvad de ser….
Situationerne skaber et grin og genkendelse…og arbejdsmiljøgrupperne indlever sig gennem følelser og oplevelse – Proceskonsulenten fra ACT! styrer slagets gang og beder nu deltagerne om at stille sig et skridt tilbage og sige….Hvad ser vi? Og hvad skal der gøres….

Så kan arbejdet rigtigt begynde….
Læs mere om forumteater her